Украинският президент Володимир Зеленски отправи послания към нацията в ново

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправи послания към нацията в ново
Коментари Харесай

Зеленски: Преговори само в държава, от която не летят ракети

Украинският президент Володимир Зеленски насочи послания към нацията в ново видеообръщение. “Изминалата нощ в Украйна беше жестока - още веднъж обстрел, още веднъж бомбардировки на жилищни квартали, на цивилен инфраструктури. Те водят война против всички. Те водят война против всичко живо - против детските градини, против домове и даже линейки”, твърди той.

Зеленски отхвърли появилата се по-рано информация, че съветска делегация е пристигнала в Беларус за договаряния с украинците. „ Преговори в Минск можеха да бъдат вероятни, в случай че Русия не беше атакувала страната ни от беларуска територия. Минск е място, което ние не сме избирали. И най-много: не и вие, а го е избрало управлението на Русия. Точно преди 4 дни от беларуска територия излетяха крилати ракети, самолети, вертолети и техника и удариха нашия живот, нашите домове”.

Той обаче акцентира, че Киев остава отворен за договаряния, само че на друга локация - Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку. „ В страна, от чиято територия не летят ракети. Само там договарянията могат да бъдат почтени и могат фактически да сложат завършек на войната”, уточни украинският държавен глава.

Руска делегация дойде в Беларус за договаряния с украинската страна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомителната организация Интерфакс. Песков сподели, че делегацията включва представители на съветските министерства на външните работи и на защитата, а също по този начин и представители на администрацията на президента Владимир Путин. Руската делегация е подготвена за договаряния в беларуския град Гомел и чака идването на украински представители, сподели Песков.

Украйна основава задграничен легион за доброволци от чужбина, сподели още Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция. " Това ще бъде основно доказателство за вашата поддръжка за страната ни ", посочи Зеленски. Информацията за основаването на задграничния легион бе предадена и от украинската осведомителна организация УКРИНФОРМ, която се базира на канцеларията на Зеленски.

" На украинците им стига мъжеството, с цел да пазят родината си, да пазят Европа и полезностите на цивилизацията, само че това не е просто навлизане на Русия в Украйна, това е начало на война срещу Европа, срещу единството на Европа, срещу главните права на индивида в Европа, срещу всички правила на взаимно битие на континента ", се споделя в послание на украинския президент във връзка основаването на задграничния легион, представено от УКРИНФОРМ.

Президентът Зеленски се обърна към всички жители на непознати страни, които са другари на Украйна: " всички, които желаят да се причислят към отбраната на сигурността в Европа и света, могат да дойдат и да се борят един до друг със завоевателите на 21 век ", се споделя в президентското послание.

" В тази връзка, на всички чужденци, които желаят да се причислят към съпротивата против съветските окупатори и към отбраната на международната сигурност, управлението на Украйна предлага да дойдат и да попълнят редовете на Силите за териториална защита. От чужденците ще бъде образувано настрана поделение - Международен легион за териториална защита на Украйна. За записване в Международния легион и за всички елементи се обръщайте към военните аташета към посолствата на Украйна в страните си ", се споделя в обръщението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР