Украинският президент Володимир Зеленски откри първия международен форум на отбранителната

...
Украинският президент Володимир Зеленски откри първия международен форум на отбранителната
Коментари Харесай

Зеленски съобщи за създаването на Съюз на отбранителните индустрии

Украинският президент Володимир Зеленски откри първия интернационален конгрес на отбранителната промишленост в Киев в опит да притегли повече производители да създават оръжия в Украйна.

Киев зависи в огромна степен от западната помощ, откогато Русия нахлу предходната година, само че от ден на ден се стреми да поддържа своята локална оръжейна промишленост на фона на опасенията, че поддръжката от неговите съдружници може да се колебае, написа France24.

„ Нашата първа задача е да спечелим тази война и да върнем дълготраен и, най-важното, благонадежден мир на нашите хора. Ние ще осъществим тази задача посредством нашето съдействие с вас “, сподели Зеленски в тирада при откриването в петък.

„ Интересуваме се да локализираме производството на съоръжение, належащо за нашата защита... и усъвършенствани отбранителни системи, употребявани от нашите бойци, които дават на Украйна най-хубавите резултати на фронта през днешния ден “, сподели той.

Официални лица от над 30 страни и 250 отбранителни компании бяха събрани за форума, който идва в миг, когато Зеленски лобира пред Запада за повече оръжия, с цел да води контраатака против Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР