Украинският президент Володимир Зеленски отказа да приеме оставката на премиера

...
Украинският президент Володимир Зеленски отказа да приеме оставката на премиера
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли оставката на украинския премиер

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли да одобри оставката на премиера Олексий Хончарук. Държавният глава съобщи, че желае да му даде втори късмет на този пост, предадоха международните организации.

"Реших да дам късмет на Вас и на Вашето държавно управление ", сподели Зеленски по време на среща с Хончарук. Кадри от срещата бяха качени в уеб страницата на украинското президентство.

Президентът е на мнение, че в този момент не е време за земетресения в политическата и икономическата обстановка в страната. Той обаче не изключи кадрови промени в държавното управление.

По-рано през днешния ден Хончарук разгласи, че подава оставка, откакто медии разпространиха приписвани на министър-председателя изказвания с рецензии против президента Зеленски.

"За да разсея всевъзможни подозрения за нашето почитание и доверие към президента, написах молба за оставка и я предадох " на Зеленски, написа Хончарук във Фейсбук.

Според Хончарук "събитията се разпростират към качени в мрежата файлове, инсталирани от фрагменти на записи от заседания в държавното управление ", чието наличие изкуствено основава визията, че министър председателят и неговият екип не почитат президента.

На 15 и 16 януари в Youtube бяха качени аудиозаписи, за които се твърди, че са направени на заседания на Хончарук с финансовия министър на Украйна, шефа на националната банка и други висши чиновници. На записите се чува глас, за който се твърди, че е на премиера, да споделя, че Зеленски има примитивни показа за стопанската система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР