Украинският президент Володимир Зеленски освободи днес от длъжност началника на

...
Украинският президент Володимир Зеленски освободи днес от длъжност началника на
Коментари Харесай

Зеленски смени шефа на кабинета си заради връзки с олигарх

Украинският президент Володимир Зеленски освободи през днешния ден от служба началника на президентската администрация, някогашен юрист на олигарха Игор Коломойски, и го смени с основния договарящ с Русия, съобщи " Франс прес ". Това е първата значима кадрова смяна в екипа му, отбелязва организацията.

Президентът освободи с декрет на 43-годишния Андрий Богдан, чието назначение на поста незабавно след встъпването на Зеленски в служба през май раздразни Запада и деловите среди поради връзките му с олигарха Коломойски.

Украинският президент назначи на негово място Андрий Ермак, 48-годишен някогашен юрист от филмовата промишленост, който до момента беше негов основен консултант по външната политика и основен договарящ с Русия.
Тази смяна се случва на фона на медийни изявления за остро съревнование сред Богдан и Ермак.

Отстраняването на Богдан ще бъде " добре признато от пазарите и дава очаквания за още една стъпка в посока към промените, които наподобява в последно време се намират в мъртва точка ", сподели основаният в Лондон анализатор Тимъти Аш.

За Коломойски се твърди, че е източил 5.5 милиарда $ от най-голямата банка в страната " Приватбанк ", която бе национализирана през 2016 година Това решение бе приветствано от интернационалните донори, само че олигархът се стреми да си възвърне собствеността върху банката, което безпокои Запада, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР