Украинският президент Володимир Зеленски осъди в неделя страхливото мълчание на

...
Украинският президент Володимир Зеленски осъди в неделя страхливото мълчание на
Коментари Харесай

Зеленски предупреди руския народ за опасността от страхливото му мълчание

Украинският президент Володимир Зеленски осъди в неделя " страхливото безмълвие " на съветския народ, откакто броят на жертвите на ракетния удар по небостъргач в източния град Днипро доближи над 30 души.

Във вечерното си послание Зеленски означи, че Украйна е получила доста послания на съпричастност от целия свят след нападението в събота.

Говорейки на съветски език, той съобщи, че желае да се обърне към тези руснаци, " които даже в този момент не могат да произнесат нито дума за наказание на този гнет ".

" Вашето плахо безмълвие, вашият опит да " изчакате " протичащото се да отмине, ще приключи единствено с това, че един ден същите тези терористи ще дойдат за вас ", сподели Зеленски.

Украинският водач заяви, че измежду жертвите на ракетния удар е 15-годишно момиче и че съгласно известията две деца са останали сираци.

Спасителите към момента претърсват руините в търсене на още ичезнали хора, добави той.

Сраженията не престават в източната част на Донецка област, където съветските сили настояват, че са завладяли Соледар, макар опроверженията на Украйна./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР