Украинският президент Володимир Зеленски оповести публично доходите си за период

...
Украинският президент Володимир Зеленски оповести публично доходите си за период
Коментари Харесай

Зеленски обяви доходите си в опит да пребори корупцията

Украинският президент Володимир Зеленски оповести обществено приходите си за интервал от две години, оповестява " Ройтерс ".

Този ход е част от устрема му за поощряване на прозрачността и

В обява на уеб страницата на президентството Зеленски отбелязва, че приходите му са намалели през 2021 година и в допълнение през 2022 година , откакто съветските сили нахлуха в Украйна в края на февруари. Това е първият път, в който той обществено заявява приходите си.

През 2021 година - годината преди нашествието, Зеленски и фамилията му са отчели доходи в размер на 10,8 милиона гривни (286 168 долара), или с 12 милиона гривни по-малко от миналата година. Сумата за 2021 година включва доходи от продажбата на държавни облигации за 142 000 $.
 Зеленски подхваща твърди ограничения против корупцията
Зеленски подхваща твърди ограничения против корупцията

Този седмица президентът ще разгласи основни решения

През 2022 година приходите на семейство Зеленски са спаднали в допълнение до 3,7 милиона гривни , защото той е получил по-малко доходи от наем на недвижими парцели заради експлоадирането на войната.

Зеленски прикани държавните чиновници да оповестят приходите си като част от напъните за увеличение на прозрачността и унищожаване на корупцията на фона на опитите на Украйна да извърши строгите условия по отношение на кандидатурата си за

Западните съдружници, предоставящи оръжия и финансова помощ, както и интернационалните органи като Международния валутен фонд, също потърсиха гаранции за напъните за унищожаване на корупцията.

Миналия месец Националната организация за предварителна защита на корупцията на Украйна - един от няколкото органа, занимаващи се с разкриването и предотвратяването на подкупите - още веднъж отвори за публичен надзор указател на заявените приходи.
 Украйна разкри огромна корупционна скица във военното си министерство
Украйна разкри огромна корупционна скица във военното си министерство

При контракт за доставка на артилерийски снаряди за 1,5 милиарда гривни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР