Украинският президент Володимир Зеленски описа военните действия в източната част

...
Украинският президент Володимир Зеленски описа военните действия в източната част
Коментари Харесай

В Донбас е ад: Русия продължава атаката в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски разказа военните дейности в източната част на страната като " пъкъл ", а Донбас - като напълно опустошен.

Украинските въоръжени сили не престават да си връщат района на Харков, само че в Донбас " окупаторите още повече ускоряват натиска ", споделя Зеленски. 

" Там е пъкъл и това не е пресилване. Жестока и напълно безсмислена бомбардировка имаше в Северодонецк. За един ден починаха 12 души, десетки са ранени. Бомбардират и обстрелват и други наши градове - това не са просто бойни дейности по време на война. Руски удари имаше в региона на Чернигов, заплашителен удар по Десна, където не престават да разчистват руините. Има доста починали. Постоянни удари се реализират против област Одеса, в градовете в Централна Украйна. Донбас е изцяло опустошен - това няма и не може да има никакво военно пояснение за Русия ", споделя Володимир Зеленски. 

Той упрекна Кремъл в това, че води " съзнателна и незаконна политика " за избиването на колкото може повече украинци и разрушаването на повече жилищни здания, обществени обекти и предприятия. 

Според отчета на Въоръжените сили на Украйна - съветската войска е направила опит да щурмува по посока на Северодонецк, само че не е постигнала триумф, понесла е " загуби " и е била принудена да се отдръпна.

Междувременно министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че страните от Г-7 са подготвени да отделят над 15 милиарда $, които биха били нужни на Киев през следващие три месеца, с цел да компенсират загубите от войната. 

Европейска комисия се е заела да даде до 9 милиарда евро, Канада и Германия са дали обещание и спомагателни суми.

Американският началник на Съвета на началник-щабовете ген. Майк Мили е съумял да беседва с съветския шеф на генералния щаб Валерий Герасимов за първи път от началото на войната. 

Двамата са разискали " проблеми, свързани със сигурността " и са се договорили да запазят информационните линии отворени по време на войната. Това е вторият случай, в който съветската страна възвръща контактите със Съединени американски щати след 24 февруари - преди седмица военните министри на двете страни Лойд Остин и Сергей Шойгу също организираха телефонен диалог, траял близо един час.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР