Зеленски обявява нов украински министър на отбраната, 18 месеца във война с Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви в неделя, че е решил
Коментари Харесай

Украинският президент Володимир Зеленски обяви в неделя, че е решил да смени министъра на отбраната Олексий Резников с политика Рустем Умеров.

Резников „премина през повече от 550 дни пълномащабна война. Вярвам, че министерството се нуждае от нови подходи и други формати на взаимодействие както с военните, така и с обществото като цяло“, написа Зеленски в Telegram .

Зеленски каза, че очаква парламентът на Украйна да одобри решението тази седмица, предвид запознатостта на органа за гласуване с Умеров. Той не уточни причините за смяната.

уволни служители, отговарящи за наборната военна служба във всеки регион на страната, цитирайки обвинения в корупция, които според него биха могли да се равняват на държавна измяна.

„Тази система трябва да се управлява от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупите по време на война са държавна измяна“, написа той в социалните мрежи тогава.

Резников беше назначен за министър на отбраната в края на 2021 г., няколко месеца преди Русия да започне инвазията си в страната. Украинците първоначално критикуваха своите правителствени лидери, че не са предупредили обществеността, че инвазията е неизбежна.

Резников каза пред CBS News по-рано тази година, че това не е пропуск, а отбранителна стратегия.

„Бяхме подготвени. Но се опитахме да спрем паниката по нашите улици, “ каза той.

Зеленски завърши неделното съобщение с оптимистична нотка. „Есента е време за укрепване“, пише той. "Слава на Украйна!"

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР