Украинският президент Володимир Зеленски обяви създаването на Съюз на отбранителните

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви създаването на Съюз на отбранителните
Коментари Харесай

Зеленски съобщи за създаването на Съюз на отбранителните индустрии

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи основаването на Съюз на отбранителните промишлености, предаде украинската организация Укринформ.

 

Държавният глава направи изказването на Първия интернационален конгрес на отбранителната промишленост, който се организира в Киев.  " На този конгрес оповестяваме за основаването на Форум на отбранителните промишлености. Съюз, който зачита интернационалното право и знае по какъв начин да работи за същинска отбрана на интернационалното право, отбрана на сигурността от всякаква експанзия - и приказвам освен за Украйна, само че и за сигурността на всяка страна в света ", съобщи Зеленски. 

 

Той добави, че е създадена съществена декларация като основа на алианса и означи, че производителите на военно съоръжение и оръжия от целия свят, " които споделят желанието ни да осигурим действителна отбрана против експанзия ", могат да се причислят към него. Декларацията към този момент е подписана от 13 " известни " компании, които са подготвени да изградят " нов боеприпас на свободния свят " дружно с Украйна, акцентира Зеленски.

 

Украинският президент означи, че с експанзията против Украйна Русия е посочила на всички страни по света, че може да насочи опасност към суверенитета им. Според него от защитата на Украйна във войната и от дейностите на Украйна за освобождение на нейната територия всяка страна схваща от какво се нуждае, с цел да попълни личните си потребности в региона на защитата - " какви оръжия, какви промишлености, какви съвременни технологии, какви съюзи ".

 

" С метода, по който издържахме във войната, и с метода, по който Украйна ще победи, ние предоставяме сполучлива тактика за национална и групова защита на всички останали по света, които ценят мира. Дългосрочна тактика. Точно в този момент, за идващите десетилетия, се дефинират най-мощните отбранително-промишлени комплекси, какви ще бъдат техните цели и какъв ще бъде стандартът на защитата в света. Това се дефинира точно в Украйна ", сподели той.

 

В Първия интернационален конгрес на отбранителната промишленост в Киев участваха към 252 компании от региона на защитата от над 30 страни.

 

" В момента тук са показани над 30 страни от целия свят. Европа, Америка, Азия, Австралия. 252 отбранителни компании, които създават цялостен набор от оръжия и отбранителни системи и решения ", сподели Зеленски в тирада на откриването на форума. В същото време той добави, че главното на форума е " увереността на свободния свят, че можем и ще защитим нашите хора, нашите полезности ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР