Украинският президент Володимир Зеленски обяви днес, че уволнява всички началници

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви днес, че уволнява всички началници
Коментари Харесай

Зеленски уволнява всички началници на военни окръжия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи през днешния ден, че уволнява всички началници на регионални военни окръжия (комисариати) - службите, които дават отговор за наборите, мобилизацията и обществени въпроси на въоръжените сили.

Причината са доста коруепционни практики, които разкри инспекция след скандал с подобен случай в Одеса.

Президентът разгласи решението си след съвещание на Съвета за национална сигурност и защита, където шефовете на отрасловите министерства и служби рапортуваха по тематиката.

" Освобождаваме всички регионални " военни комисари ". Тази система би трябвало да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупът по време на война е държавна измяна ", сподели Зеленски. " Военни, които са минали през фронта или не могат да бъдат в окопите, тъй като са изгубили здравето си, изгубили са крайниците си, само че са запазили достолепието си и нямат цинизъм - на тях можем да поверим тази система за набиране на личен състав. "

Съветът задължи главнокомандващият военачалник Валерий Залужни да направи съответните кадрови оферти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР