Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще уволни всички началници

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще уволни всички началници
Коментари Харесай

Зеленски уволнява всички началници на военни окръжия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще уволни всички началници на военни окръжия поради подозрения за корупция.

Проверка е разкрила признаци за злоупотреби със служебно състояние. Те варират от нелегално замогване, до прекачване зад граница, макар военновременната възбрана за мъже, подлежащи на готовност.

В същото време, доста цивилни украинци се включват в петдневен курс за боравене с оръжие и оказване на първа помощ. Руската войска съобщи, че е „ подобрила “ позициите си в Североизточна Украйна, където вчерашното ѝ нахлуване накара локалните управляващи да изтеглят хиляди цивилни.

За часове в действие беше въздушна паника в цяла Украйна.

Русия разгласи, че е отблъснала рано тази заран украински офанзиви с 20 дрона по цели в Крим, съобщи ТАСС.

Мишени на нападенията са били разнообразни обекти на анексирания от Русия украински полуостров. Няма потърпевши хора, нито са нанесени материални вреди, заяви министерството на защитата на Руската федерация.

В официалното съобщение се прецизира, че 14 от дроновете са били свалени от съветската противовъздушна защита, а останалите шест са били обезвредени от средства за радиоелектронна битка.

Предишната сходна офанзива на Крим беше осъществена на 30 юли. Тогава съветските въоръжени сили отблъснаха нахлуване с 25 дрона, отбелязва ТАСС.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че изказванията на съветското министерство на защитата не може да бъдат тествани по самостоятелен път.

До момента няма коментар от страна на Украйна. Тя съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви, само че споделя, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за украинската контраатака, отбелязва Ройтерс.

След съветската пълномащабна инвазия в преди близо година и половина последователно започнаха офанзиви и на територията на Русия. Отначало спорадични, те зачестиха през последните месеци.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР