Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще отстрани от длъжност

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще отстрани от длъжност
Коментари Харесай

Володимир Зеленски обяви, че ще отстрани от длъжност още 28 служители на Службата за сигурност на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще в профил от служба още 28 чиновници на Службата за сигурност на Украйна, чийто началник беше уволнен в неделя вечерта.

Във вечерното си послание Зеленски сподели, че става дума за чиновници на разнообразни нива, които по думите му са правили незадоволителна работа.

В неделя, когато с изключение на началника на тайните служби беше освободена и основната прокурорка Ирина Венедиктова, президентът се аргументира с обстоятелството, че техни чиновници са останали на територии, окупирани от Русия.

А това съгласно управляващите в Киев е изменничество. От канцеларията на президента допълват, че продължава разкриването на съветски шпиони в редиците на украинските държавни служби.

Според анализатори същинската причина за отстраняването на основния прокурор и тайните служби е желанието на Зеленски да ускори контрола си над двете организации.

" Извършваме вътрешна инспекция в редиците на Службите за сигурност на Украйна. Обмисля се освобождението на още 28 чиновници на разнообразни равнища. Причините са сходни - незадоволително осъществяване на работата. А другояче - въоръжените ни сили съумяха да нанесат чувствителни провали на окупаторите. Все по-трудно е за съветската войска да удържа позициите си в завладените територии.

Стъпка по стъпка, ние реализираме прогрес. Скоро украинският байрак още веднъж ще се развява на всички места ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР