Украинският президент Володимир Зеленски обвини вчера Русия, че умишлено забавя

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини вчера Русия, че умишлено забавя
Коментари Харесай

Зеленски: Русия умишлено забавя преминаването на 150 кораба с украинско зърно

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна през вчерашния ден Русия, че съзнателно забавя прекосяването на кораби, пренасящи зърно за експорт според договорка с посредничеството на Организация на обединените нации, като сподели, че 150 кораба чакат да бъдат натоварени, оповестява Ройтерс.

Киев е изнесъл съвсем 11 милиона тона зърнени храни и други храни от юли насам, когато Организация на обединените нации подписа съглашението с Русия, Украйна и Турция.

Във видео послание Зеленски сподели, че забавянето значи, че износът на зърно от Украйна е с 3 милиона тона по-малко, което, съгласно него, е задоволително, с цел да се изхранят 10 милиона души.

Сделката изтича през ноември, само че договарянията за удължение не реализират огромен прогрес, тъй като опасенията на Русия не са взети под внимание по подобаващ метод, сподели ден по-рано съветският дипломат в Организация на обединените нации в Женева, припомня Ройтерс.

Зеленски сподели във видеообръщението си в петък вечерта, че " врагът прави всичко, с цел да забави нашия експорт на храни... към днешна дата повече от 150 кораба са на опашка, с цел да изпълнят договорните отговорности за доставка на нашите селскостопански артикули ".

Във видеобръщанието си президентът на Украйна съобщи, че дейните бойни дейности не престават в източната и южната част на Украйна и въоръжените сили на страната поддържат самодейността.

Въздушна паника е оповестена в Южна Украйна, в Одеска и Николаевска области, оповестиха ръководителите на локалните администрации.

Руските офанзиви против украинската енергийна инфраструктура започнаха на 10 октомври, два дни след детонацията на Кримския мост, зад която, съгласно съветските управляващи, стоят украинските специфични служби.

Украинският енергиен министър заяви в петък, че половината електроцентралите в страната са поразени от съветските удари и страната евентуално ще би трябвало да внася електрическа енергия за идната зима, добавя БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР