Украинският президент Володимир Зеленски обвини руските войски, че искат да

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини руските войски, че искат да
Коментари Харесай

Русия бомбардира различни цели в Украйна, Зеленски обвини Москва в извършване на изтезания

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна съветските войски, че желаят да унищожат Донбас, както и че правят изтезания и отвличания в Южна Украйна, като прикани света да реагира на това, съобщи Асошиейтед прес. „ Там са построени пространства за изтезания”, сподели нощес Зеленски в послание към нацията. Те отвличат представители на локалните управляващи, уточни той и добави, че филантропичната помощ се краде, поради което има апетит.

В окупираните елементи на Херсонска и Запорожка области „ руснаците основават сепаратистки страни и вкарват рублата”, сподели още Зеленски, като още веднъж прикани за нови наказания против Русия, в това число върху целия банков бранш и петролната промишленост.

Той беше безапелационен, че няма да отстъпи никакви територии в Донбас в подмяна на мир и че няма никакви гаранции, че Русия няма още веднъж да нападне столицата Киев.

Местните управляващи оповестиха за нови цивилни жертви на съветски обстрел по Харков. Ракетни набези има и против Николаев.

Външният министър Дмитро Кулеба съобщи, че руснаците се готвят да изравнят Мариупол със земята и предизвести, че това може да се окаже завършек на всевъзможни договаряния за споразумяване на спора:

Украинските бойци в Мариупол ще се бият до дъно, съобщи министър председателят Денис Шмигал часове след приключването на ултиматума, подложен от съветското командване на бранителите на азовското пристанище. Той прикани за финансова помощ заради филантропичното злополучие.

Петима души са били убити, а 13 - ранени в Харков.

Властите в Николаев, край Одеса, също оповестяват за ракетни офанзиви.

Украйна договаря с Международния валутен фонд за финансовата си непоклатимост и следвоенното си възобновяване.

Стана ясно също, че Украйна ще изиска 50 милиарда $ от фонда и страните от Г-7 за покриване на обвързвания с войната недостиг.

Дефолт на Русия може да се трансформира в дефолт на Европа, твърди Дмитрий Медведев, заместник-председател на съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент.

Той разяснява в своя канал в Телеграм изказванието на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, че вследствие на западните наказания е единствено въпрос на време по кое време Русия ще се окаже неспособна да изплаща отговорностите си към кредиторите
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР