Украинският президент Володимир Зеленски не се е отказвал от преговори

...
Украинският президент Володимир Зеленски не се е отказвал от преговори
Коментари Харесай

Зеленски: Не съм затварял вратата за преговори с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски не се е отказвал от договаряния с съветския водач Владимир Путин. Държавният глава на Украйна съобщи това в изявление пред CNN, само че не вижда желанието на Москва да подписа мир при изискванията на Киев .

Според президента на Украйна, подписаният от него през октомври декрет за отвод от дипломация с Путин не изключва смяна в съветската реторика.

" Не съм затворил вратата. Казах, че сме подготвени да приказваме с Русия, само че с друга Русия. Такава, която в действителност е подготвена за мир. Такава, която е подготвена да признае, че са окупатори ", съобщи Зеленски.

В същото време той уточни, че упорства за връщането на всички територии на Украйна, в това число окупираните от Русия през 2014 година, с цел да се възвърне справедливостта.

" И до момента не съм чул сходни изказвания от Руската федерация – нито от Путин, нито от който и да било “, заключи украинският президент.

Politico заяви, че хипотетичната нова позиция на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на мирните договаряния с Руската федерация при Владимир Путин се дължи на леко бутане от администрацията на Байдън.

По-късно украинските медии опровергаха тази информация.Източници увериха, че няма никакиви мисли в тази посока.

В същото време представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи, че Вашингтон не вижда признаци за подготвеност на Москва да взе участие в договарянията с Украйна. В същото време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че въпросът за договарянията с Русия зависи от Украйна.

Източник: CNN / ФОКУС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР