Украинският президент Володимир Зеленски нареди задължителна евакуация от района на

...
Украинският президент Володимир Зеленски нареди задължителна евакуация от района на
Коментари Харесай

Зеленски нареди задължителна евакуация от Донецк

Украинският президент Володимир Зеленски подреди наложителна евакуация от региона на Донецк. Тежките сражения там не престават. Макар и постепенно, съветските сили напредват и към този момент управляват по-голямата част от региона.

" Колкото повече хора изоставен Донецка област в този момент, толкоз по-малко хора ще убие съветската войска. Има решение на държавното управление за наложителна евакуация от региона на Донецк, всичко е проведено. Пълна поддръжка, цялостно подпомагане - и като логистика, и като средства. Трябва ни единодушието на хората, които към момента не са решили да тръгнат. Тръгвайте - ние ще помогнем. Ние не сме Русия - по тази причина всеки живот ни е значим. И ще създадем всичко допустимо да спасим допустимо най-вече хора и да ограничим оптимално съветския гнет. " ", сподели Зеленски в среднощното си послание.

Москва предложения представители на Организация на обединените нации и Червения кръст да проверяват гибелта на повече от 50 военнопленници, починали при офанзива на затвор, който се намира в другата част на Донецка област, следена от проруските сепаратисти. Русия и Украйна се упрекват взаимно за нападението в Еленовка, при което починаха украински военни.

Междувременно украинската страна съобщи, че е завършила с подготовката, и към този момент е в подготвеност да възобнови износа на жито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР