Украинският президент Володимир Зеленски, който днес посети южния град Николаев,

...
Украинският президент Володимир Зеленски, който днес посети южния град Николаев,
Коментари Харесай

Зеленски обсъди в Одеса отбраната на региона и организирането на коридор за изнасяне на зърно

Украинският президент Володимир Зеленски, който през днешния ден посети южния град Николаев, по-късно отпътува за Одеска област. Както заяви неговата пресслужба, там той е разгледал опорен пункт, мостри на въоръжение, стрелбище и е наградил граничари, заяви Би Би Си. За визитата му в Николаев и в Одеска област не бе обявено авансово от съображения за сигурност.

В Одеса украинският президент организира заседание, на което бяха разисквани дейности за защитата на района и методите за образуване на кулоар за експорт на зърно, заяви Укринформ, цитирайки пресслужбата на Зеленски. На съвещанието ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко сподели, че поради съветската експанзия в пристанищата на региона са блокирани 39 кораба, плаващи под флаговете на 14 страни. Изслушана бе информация на командващия МВС на Украйна Алексей Неижпапа за ситуацията в Черно море.

В Николаев Зеленски посети болница за незабавна помощ и връчи държавни награди и удостои с воински звания медици. В Николаевска област президентът посети позиции на украинските военни и награди военнослужещи.

Няколко съветски ракети са блъснали през днешния ден газопреработвателно дружество в региона на Изюм, Източна Украйна, написа в Телеграм губернаторът на Харковския регион Олег Синегубов, съобщи Ройтерс. Избухнал е огромен пожар, който е бил овладян.

Русия трансферира огромни военни елементи в източния украински град Северодонецк, през който минава фронтовата линия, сподели регионалният шеф на Луганск Сергий Гайдай. По думите " през днешния ден, на следващия ден или вдругиден " съветските сили ще хвърлят всички сили, с които разполагат като запас против града, по-голямата част от който към този момент управляват, само че не и целия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР