Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера в интервю за Асошиейтед

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера в интервю за Асошиейтед
Коментари Харесай

Зеленски: Продължавам да настоявам за мир, независимо от руските атаки срещу цивилни


Украинският президент Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден в изявление за Асошиейтед прес, че е решен да продължава да упорства за мир, без значение от съветските офанзиви против цивилни, които изумиха света, и възобнови молбата си другите страни да изпращат повече оръжия преди предстоящото разширение на сраженията в източната част на страната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4002
Зеленски даде изявлението си ден откакто минимум 52 души бяха убити при въздушен удар по железопътна гара в източноукраинския град Краматорск и излизането нескрито надоказателства за убийства на цивилни откакто съветските войски не съумяха да завладеят Киев.

Никой не желае да договаря с човек или хора, които са изтезавали този народ. Това е разбираемо. И като мъж, като татко, разбирам доста добре това. Но не желаеме да губим благоприятни условия, в случай че имаме такива, за дипломатическо решение, сподели Зеленски.

„ Трябва да се борим, само че да се борим за живота. Не можеш да се бориш за праха, когато няма нищо и не са останали хора. Затова е значимо да спрем тази война “, добави още украинския президент. 

Президентът уточни, че е уверен, че украинците ще одобряват мира, без значение от ужасите, на които са станали очевидци по време на продължаващата повече от 6 седмици война.

Независимо то очакванията за мир, Зеленски призна, че би трябвало да бъде „ реалист “ за вероятностите за бързо решение, като се има поради, че до момента договарянията са били лимитирани до диалози на ниско равнище, които не включват съветския президент Владимир Путин.

Зеленски даде изявлението в мощно укрепения президентски комплекс, където прозорците и коридорите са предпазени от купчини чували с пясък и тежковъоръжени бойци.

Държавният глава прояви осезаемо възприятие на отчаяние и примирие, когато беше запитан дали доставките на оръжия и друго съоръжение, които неговата страна е получила от Съединени американски щати и други западни страни, са задоволителни да извърнат хода на войната. 

„ Все още не са задоволителни. Разбира се, че не са задоволителни, уточни още той.

Той въпреки всичко означи, че е налице нараснала поддръжка от Европа и сподели, че доставките на американско оръжие се форсират.

На въпрос дали е щял да бъде избавен животът на повече хора, в случай че доставките на оръжие бяха по-бързи,

Зеленски отговори, че постоянно търсим отговори у някой различен, само че „ аз постоянно диря отговори в себе си. Направихме ли задоволително, с цел да ги получим? “, сподели президентът за оръжията. „ Направихме ли задоволително тези водачи да ни повярват? Направихме ли задоволително? “ Тогава той направи пауза и поклати глава. „ Дали ние сме най-хубавите за това място и за това време? Кой знае? Аз не знам. Вие запитайте себе си “, сподели в умозаключение Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР