Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че злото се е

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че злото се е
Коментари Харесай

Зеленски по повод 9 май: Злото се завърна. Отново!

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че злото се е завърнало в Украйна. Той съобщи това в прочувственото си видео послание по случай Деня на успеха, на който Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съдружниците във Втората международна война, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Животът, за който бойците се сражаваха в онази война, завърши на 24 февруари, когато стартира съветската инвазия в Украйна, споделя украинският президент.

" Злото се завърна. Отново! ", сподели Зеленски и добави: " В друга форма, под разнообразни лозунги, само че със същите цели ", съобщи той.

Зеленски акцентира, че Украйна и нейните съдружници ще победят.

" Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер ", сподели той.

Специалното видео послание за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни здания в Бердянка, близо до Киев.

Вижте цялото видео със надписи на британски:



Нацисткият водач Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, напомня Ройтерс. Москва назовава нашествието си в Украйна " специфична военна интервенция " за " демилитаризация " и " денацификация " на съседката си и за унищожаване на антируския шовинизъм, подхранван съгласно нея от Запада. Украйна и Западът споделят, че Русия е почнала непровокирана експанзия.

Инвазията в Украйна лиши живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя докара до сурови западни наказания против Москва и породи опасения от по-остра борба сред Русия и Запада.

В Русия Денят на успеха 9 май е един от основните празници - възпоменание за големите жертви, дадени от Съветския съюз във войната с нацистка Германия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР