Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че президентът на САЩ

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че президентът на САЩ
Коментари Харесай

Зеленски: Тръмп не се е опитвал да ме шантажира

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не се е опитвал да го шантажира нито в телефонния им диалог през юли, нито на срещата им през септември, съобщи Ройтерс.

Зеленски сподели пред публицисти, че задачата на телефонния му диалог с Тръмп била да уговори последвалата среща и че той изискал Белият дом да смени тона към Украйна. "Казах му: вижте ни, приличаме ли ви на корумпирани хора? " "Не е имало никакъв шантаж ", увери Зеленски.

Камарата на представителите на американския конгрес стартира следствие за импийчмънт (отстраняване от власт) на президента Тръмп по отношение на съмненията, че може да е употребявал утвърдената от конгреса военна помощ за Украйна като инструмент за напън над Зеленски, с цел да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му. Байдън е един от главните противници демократи на Тръмп в идната следващата година конкуренция за Белия дом, припомня Ройтерс.

Зеленски сподели в отговор на въпрос на Асошиейтед прес, че схванал за блокираната от Съединени американски щати военна помощ за стотици милиони долари едвам след телефонния диалог с Тръмп на 25 юли. Той считал, че диалогът ще докара до персонална среща с Тръмп и желал американският президент да посети Украйна, прибавя АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР