Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руският му колега Владимир

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Ядрените заплахи на Кремъл са израз на пълно безсилие

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че съветският му сътрудник Владимир Путин усилва нуклеарната опасност, тъй като се е провалил.

" Демонстрацията на нуклеарни оръжия е проява не на мощ, а на уязвимост от страна на руснаците, тъй като борбата на терена и дипломацията не донесоха мечтаните резултати: те желаеха да унищожат нашата самостоятелност, само че не можаха да победят бойното поле. Според нашето разузнаване до края на годината ще има повече нуклеарни закани ", сподели той, представен от УНИАН, написа Факти.бг.

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето сподели, че всички механически специалисти са склонни да имат вяра, че никой в действителност не мисли за потребление на нуклеарни оръжия.

" На рационално равнище това е правилно, несъмнено, нищо не може да се направи против лудостта, само че никой през днешния ден не се опасява от ескалация, която може да докара до нуклеарна война ", сподели той, говорейки на Фестивала на градовете.

Припомняме, че ден по-рано Кремъл съобщи, че Русия не се е отказала от мораториума върху нуклеарните опити и отхвърли предлагането на редактор на държавен ефирен канал Москва да взриви термоядрено устройство в Сибир като предизвестие към запада.

Путин, който ръководи най-голямата нуклеарна мощ в света, неведнъж е предупреждавал Запада, че всяка офанзива против Русия може да предизвика нуклеарен отговор.

Последният нуклеарен опит на Съединените щати беше осъществен през 1992 година, а Франция и Китай организираха последните си нуклеарни опити през 1996 година, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Кремъл сподели, че не се е отказал от мораториума, когато беше запитан за забележките на Маргарита Симонян, основен редактор на финансираната от страната телевизия RT, която предложи Русия да взриви нуклеарна бомба над Сибир.

През февруари Путин спря присъединяване си в контракта Нов СТАРТ, последният огромен контракт за надзор на оръжията на Русия с Вашингтон.

Той също по този начин предизвести, че в случай че Съединените щати се върнат към нуклеарните опити, Русия също ще ги възобнови.

New York Times заяви в понеделник, че сателитни изображения и авиационни данни допускат, че Русия може да се готви да тества пробна крилата ракета с нуклеарно задвижване - или може би неотдавна е тествала такава.

" Не знам от кое място публицистите на NYT са разбрали това ", сподели Песков от Кремъл. " Очевидно е належащо да се проучат по-подробно сателитните изображения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР