Украинският президент Володимир Зеленски каза, че не вижда желание за

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че не вижда желание за
Коментари Харесай

Зеленски не вижда желание за преговори от страна на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че не вижда предпочитание за договаряния от страна на Русия за слагане на завършек на войната в Украйна, съобщи организация ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия изпраща стотици хиляди бойци на фронта, а оня, който в действителност желае да договаря, не би изпращал хората да умират в " месомелачка ", сподели нощес Зеленски в ежедневното си видеообръщение.

" Сега сме подготвени за мир, обективен мир. Обявихме формулата за това доста пъти ", сподели украинският държавен глава. Преди всичко, по думите му, Русия би трябвало да зачита границите на Украйна и териториалната ѝ целокупност съгласно правните правила на Организация на обединените нации.

Зеленски упрекна Русия, че заблуждава всички, когато предлага договаряния за слагане на завършек на спора. Вярно е, че Москва разгласи завършек на частичната готовност, сподели украинският президент, само че добави, че в реалност Русия продължава да набира бойци в своите райони и в украинските територии, които е анексирала, по думите му, с цел да ги изпрати на гибел.

Зеленски нееднократно е упорствал за цялостно евакуиране на съветските войски от украинска територия като авансово изискване за мирни договаряния. Освен това той сподели, че Русия би трябвало да понесе отговорност за акцията на гнет против Украйна. Зеленски упорства Москва да накаже военните нарушители и да компенсира нанесените на Украйна вреди.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР