Украинският президент Володимир Зеленски каза, че е запознат с най-новите

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че е запознат с най-новите
Коментари Харесай

Зеленски: Москва иска да ме елиминира, вече опитаха 5-6 пъти

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е осведомен с най-новите проекти на Русия да го смъкна от власт до края на годината, оповестява " Политико ". Зеленски споделя в оповестено нощес изявление пред лондонския в. " Сън ", че към този момент е оживял при минимум " пет, шест " покушения от началото на съветската инвазия в Украйна, а следващата интервенция за неговото премахване, по думите му, носи кодовото наименование " Майдан 3 ".

" Това значи промяна на президента ", сподели Зеленски. " Може би не посредством физическо премахване, имам поради промяна – те ще употребяват всички налични принадлежности ", а крайният период на Кремъл е " до края на годината ", добави украинският президент. В изявлението пред " Сън " Зеленски споделя още, че е предизвестил генералите си, че намесата им в политиката слага под опасност националното единение.

От месеци в политическите кръгове в Киев се тиражират спекулации за спор сред Зеленски и началника на генералния щаб на украинската войска Валерий Залужни. Генералът стана известен около сполучливите си военни акции и към този момент е спряган като противник на Зеленски за президентския пост. Според украинската конституция постоянните президентски избори в Украйна би трябвало да бъдат създадени на 31 март, само че Зеленски прикани те да бъдат отсрочени поради вилнеещата в страната война.

" Ако един боен реши да влезе в политиката, това е негово право, само че тогава той в действителност би трябвало да влезе в политиката и да се откаже от отговорностите си на боен ", сподели Зеленски пред " Сън ".

" Ако ръководиш военни дейности с мисълта на следващия ден да влезеш в политиката или да се явиш на избори, тогава на фронта се превръщаш в политик, а не във боен, а считам, че това е груба неточност ", добави украинският президент.

" С цялото му почитание към военачалник Залужни и към всички негови командири, които са на бойното поле, имаме обаче общо схващане за това какво е подчиненост и по въпроса не може да две отзиви ", сподели Зеленски. Украинският президент, който прави всекидневни видеообръщения за хода на войната, наподобява загатна за изявлението на Залужни за сп. " Икономист " по-рано този месец, в което генералът предизвести, че войната наподобява е навлязла в застой.

" Няма никакъв застой ", отвърна го по това време Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР