Украинският президент Володимир Зеленски каза, че би било абсурдно, ако

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че би било абсурдно, ако
Коментари Харесай

Зеленски: Абсурдно е, ако НАТО не определи времева рамка за приемане на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че би било неуместно, в случай че на Украйна не бъде препоръчана времева рамка за участие в НАТО на която стартира във, съобщи " Ройтерс ".

Очаква се раздялите в НАТО да попречат на западния боен алианс да предложи на Киев дата за присъединение или директна покана за участие по време на срещата, която ще се организира във вторник и сряда.

" Безпрецедентно и неуместно е, когато не е избрана времева рамка, нито за поканата (за присъединение към НАТО), нито за участието на Украйна. Докато в това време се прибавят неразбираеми формулировки за " условия " даже за поканата на Украйна ", написа той на британски в " Телеграм ".

 В нов съвет НАТО ще направи Украйна В нов съвет НАТО ще направи Украйна " еднакъв сътрудник ", до момента в който не е член

Зеленски и неговият екип оказват напън върху НАТО за явен път за присъединение на Украйна, откакто войната завърши.

По думите му продължаващата неустановеност към участието на Украйна в НАТО ще даде на Русия " мотивация да продължи своя гнет ". Посочвайки, че ще участва на срещата на върха, той сподели: " Несигурността е уязвимост. И аз намерено ще обсъдя това на срещата на върха ".

Москва съобщи, че следи от близко срещата на върха на НАТО и че ще предприеме " ограничения за отбрана на личната сигурност на Русия ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР