Украинският президент Володимир Зеленски изрази в петък готовността си да

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази в петък готовността си да
Коментари Харесай

Зеленски настоява за среща на върха Украйна-Африка

Украинският президент Володимир Зеленски изрази в петък готовността си да провежда среща на върха Украйна - Африка.

" Наистина искам, приказвах още веднъж за това през днешния ден, да проведем срещата на върха Украйна - Африка. Наистина имам вяра, че африканските страни би трябвало да знаят и би трябвало да споделяме непосредствено ", сподели Зеленски на конференция дружно с африканските водачи, които бяха на визитата в Киев, оповестява Ройтерс.

Киев под съветска офанзива по въздух с ракети и дронове
Киев ухажва Глобалния юг и се пробва да оспори въздействието на Русия в района. Русия, която стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година, възнамерява да организира втората си среща на върха Русия - Африка това лято, припомня Ройтерс.

По време на същата конференция украинският президент повтори, че при сегашните условия Киев не желае да договаря с Русия. Според него воденето на договаряния с Москва в този миг би означавало заледяване на спора.

От своя страна президентът на Република Южна Африка - Сирил Рамафоса, който приказва след среща в Киев сред африканските водачи и президента на Украйна Зеленски, съобщи, че ще има двустранна среща с президента на Русия Владимир Путин, с цел да обсъдят срещата на върха на БРИКС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР