Украинският президент Володимир Зеленски изненадващо се появи в Изюм -

...
Украинският президент Володимир Зеленски изненадващо се появи в Изюм -
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пристигна в Изюм - градът е свободен след 5 месеца под окупация

Украинският президент Володимир Зеленски изненадващо се появи в Изюм - един от най-важните градове в Харковска област, който беше подложен на непрестанен обстрел от началото на войната, а след два месеца на филантропична рецесия беше окупиран напълно от съветската войска през април.

" По-рано, когато поглеждахме нагоре, постоянно търсехме синьо небе. Днес, когато погледнем нагоре, търсим единствено едно - знамето на Украйна. Нашият байрак към този момент се вее над деокупирания Изюм. И по този начин ще бъед във всеки украински град и село. Движим се единствено в една посока - напред и към победа ", споделя той в обява в Telegram, съпроводена с няколко фотоси от центъра на града.

Изюм е един от най-големите градове в източната част на страната, които украинската войска съумя да си върне със мощната контраофанзива при започване на септември.

 Президентът на Украйна е в освободения град Изюм

На 11 септември украинските бойци съумяха да влязат на територията на обитаемото място, откакто съветската войска изостави техниката си при отстъплението.

Руското Министерство на защитата разгласи, че загубата на Изюм била " предислоциране " на армията.

От началото на войната над 1000 цивилни поданици на града са изгубил живота си. Огромна част от жилищните здания и инфраструктурата са изумени от съветския обстрел. По-голямата част от жителите на Изюм към този момент не живеят там - сега в града са останали към 10 000 от общо 46 000 поданици преди войната, съгласно данни на " Радио Свобода ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР