Украинският президент Володимир Зеленски и британският актьор и посланик на

...
Украинският президент Володимир Зеленски и британският актьор и посланик на
Коментари Харесай

Зеленски и Орландо Блум обсъдиха влиянието на войната в Украйна върху децата

Украинският президент Володимир Зеленски и английският артист и дипломат на УНИЦЕФ Орландо Блум акцентираха тежките последствия от войната за милиони деца в страната, съобщи ДПА.

" Войната унищожава детството на украинските деца ", показа Зеленски във видео от срещата си с Блум, оповестено в понеделник. " Хиляди учебни заведения са развалени или разрушени ", сподели той.

" Почти 2,7 милиона украински възпитаници са принудени да учат онлайн или по разбъркан метод ", добави президентът на Украйна. " Момичетата и момчетата са изложени на риск от развиване на меланхолия, тревога или други проблеми с психологичното здраве ", добави Зеленски.

Блум, който от 2009 година е дипломат на УНИЦЕФ за филантропични планове, сподели на срещата, че е посетил семейство с пет лични деца и четири осиновени сирачета от войната.

УНИЦЕФ поддържа такива родители, " с цел да може всяко украинско дете да бъде част от топло, загрижено и безрезервно семейство ", сподели артистът, измежду чиито известни функции е във филми от поредицата " Карибски пирати ". " Подобни модели са по-добри за децата, в сравнение с домовете за грижи ", уточни Блум в коментар, оповестен в Инстаграм.

" Децата в Украйна би трябвало да си върнат детството ", сподели още английският артист.

Блум се спря и на ориста на " изчезналите деца ", чието местоположение би трябвало да бъде изяснено. 46-годишният артист назова съветския президент Владимир Путин, без да загатва името му, " военнопрестъпник ".

Международният углавен съд в Хага, Нидерландия, издаде заповед за арест на Путин за похищение на деца. Русия отхвърля децата да са били депортирани. Москва твърди, че те са били отведени на безвредно място от войната в Украйна.

Зеленски споделя, че хиляди украински девойки и момчета са принудително " русифицирани " и лишени от украинската си еднаквост, съобщи Българска телеграфна агенция./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР