Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и

...
Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и
Коментари Харесай

Политико: Зеленски гръмна по Радев и от двете цеви, смутеният президент на България изгони камерите

" Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си сътрудник и от двете дула (б.р. - идиом в британския език, значи да критикуваш мощно, да размажеш в спор, да накажеш) в замяна на реплики в София ", по този начин европейското издание на " Политико " разказа срещата сред президентите Володимир Зеленски и Румен Радев в четвъртък.

" Политико " е американска вестникарска компания, поделение на немския медиен тръст " Аксел Шпрингер ".

Разговорът сред двамата президенти бе избран като " телевизионна замяна на реплики, в която Зеленски се разгласи срещу опълчването на Радев на въоръжаването на Украйна ".

Разтревоженият български президент, очевидно сюрпризиран от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да изоставен залата.
" Зеленски беше на посещаване в България основно с цел да се срещне с пронатовската и проевропейска администрация на министър-председателя Николай Денков, която поддържа износа на оръжие за Украйна и също по този начин изследва способи за продажба на нуклеарно съоръжение ", написа още " Политико ".

От изданието дефинират президента Радев като " някогашен шеф на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и нееднозначен във връзка с НАТО ", а съгласно тях срещата е  минала даже по-зле от предстоящото.

" Украинската делегация седеше с каменно лице, като понякога се мръщеше и водеще бележки, до момента в който българският президент обясняваше, че " няма военно решение " и че " повече и повече оръжия няма да решат казуса ".

Като отхвърли предлагането на Радев за дипломатическо решение, Зеленски акцентира, че Кремъл е почнал " война на заличаване против украинците, а не против други страни " и съобщи, че държавното управление на София - в несъгласие с Радев - е имало право да доставя оръжие.

" Искам също по този начин да ви кажа, че с каквито и муниции да разполага армията ви, те няма да са задоволителни, с цел да се бие с Руската федерация. Вие нямате неприятна войска, хората ви са положителни, само че това няма да е задоволително, с цел да се биете против 160 милиона души. Ето за какво е добре да дадем, с цел да можем да се пазиме и войната да не пристигна при вас ", сподели той.

" Украйна и НАТО би трябвало да имат общи полезности. Не може да бъде иначе ", добави Зеленски. " Не можеш да подкрепяш Русия и да поддържаш балансираща позиция, тъй като Русия желае да унищожи НАТО, желае да унищожи Европа и Европейския съюз; това са техните цели. Разбирате ли ме? "

Накрая Радев сподели, че има предложение, само че помоли телевизионните камери да се отдалечат, преди да продължи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР