Украинският президент Володимир Зеленски е заявил за начало на консултации

...
Украинският президент Володимир Зеленски е заявил за начало на консултации
Коментари Харесай

Киев търси чужд премиер по телефона

Украинският президент Володимир Зеленски е декларирал за начало на съвещания за назначение на нов министър председател на страната, съобщи РИА Новости.

Днес от парламентарната група на партията на президента "Слуга на народа " във Върховната рада са споделили, че се е очаквало през идните почивни дни Зеленски да организира няколко телефонни диалога с чужбина.

Освен това президент на източноевропейската страна е имал желанието да организира и персонални срещи с хора от своето обграждане, с цел да разиска кандидатури за нов министър-председател в Киев.

Украинският министър председател хвърли оставка

Премиерът Олексей Хончарук през днешния ден е оповестил за отдръпването си от поста. Причината за решението му са били публикувани аудиозаписи, в който глас, наподобяващ на неговия, е нарекъл Зеленски "тъп ".

Министър-председателят в оставка през днешния ден е декларирал, че кабинетът ще продължи да извършва функционалностите си в естествен режим до намиране на нов началник на органа на изпълнителна власт в Киев.

Оттеглянето на Хончарук е било коментирано и от политици в Киев. "Оставката е заслужена, само че това по-скоро е самореклама ", е споделил водачът на "Опозиционна платформа " Виктор Медведчук.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР