Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския

...
Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския
Коментари Харесай

Зеленски разговаря с Денков за отбранителните нужди на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския министър председател Николай Денков от Запорожие.

Това стана ясно от обява на Зеленски в формалния му профил е Туитър. Двамата са разговаряли за настоящите отбранителни потребности на Украйна, изключително във връзка с укрепването на военновъздушни сили и артилерия.

Зеленски благодари на България за поддръжката ѝ към Украйна. Украинският президент е отправил покана към България да изпрати собствен представител на идващия кръг от договарянията по Формулата на мира.

Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър-председател Николай Денков и му благодарих за мощната му тирада в Европейския парламент, както и за поддръжката на неговото държавно управление към Украйна. Помощ за отбрана, написа Зеленски.

" Информирах министър-председателя за настоящите отбранителни потребности на Украйна, изключително във връзка с укрепването на нашите военновъздушни сили и артилерия. Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз. Подчертах значимостта на единството в поддръжка на европейската интеграция на Украйна, както и на 50 милиарда евро многогодишна помощ. Поканих и България да изпрати собствен представител на идващия кръг от договарянията по Формулата на мира, който е плануван за началото на идната година ", приключи украинският президент.

Today, I spoke with the leaders of Germany, Olaf Scholz, the United Kingdom, Rishi Sunak, and Bulgaria, Nikolai Denkov.

We have reasons to be grateful to our partners. All of our agreements are being put into action.

We also coordinated new joint steps to protect our people,… — Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР