Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия в Запорожието

...
Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия в Запорожието
Коментари Харесай

Зеленски посети фронта в Запорожие, без Залужни

Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия в Запорожието и предните позиции в село Работино , излиза наяве от изявленията му обществените мрежи. Зеленски се е срещнал с бойци от 65-та механизирана бригада и е разговарял с тях.

" Чест е да бъда през днешния ден тук. Да поддържа бойците и да ги наградя. На плещите им лежи комплицирана и решаващи задача - от отхвърлен врага и да защитят Украйна. Гордеем се с всички наши войни, признателност за всеки един. "

при контранастъплението против съветските сили, само че наоколо до него не престават да се водят тежки боеве.

Визитата на Зеленски идва на фронта на  дали и тъкмо по кое време ще бъде заменен началника на генералния щаб Валерий Залужни . Той не е придружавал президента във визитата му, излиза наяве от видеата и фотосите, които са оповестени. Володимир Зеленски е бил с началника на секретариата си Андрий Ермак . Действително не е процедура, даже опонира с ограниченията за сигурност, президентът и началникът на генщаба да са на едно място, изключително пък и наоколо до фронта, където биха могли да станат обект на нахлуване.
 Сирски отказал предложение да размени Залужни отпред на украинската войска
Сирски отказал предложение да размени Залужни отпред на украинската войска

Смяната на Залужни би била огромно разтърсване за въоръжените сили

В Запорожка област Зеленски е разговарял и с военното командване и е изслушал отчетите им за обстановката на бойното поле, отбранителните дейности в Авдеевско направление, обстановката в региона на Роботиного и други региони на фронта, а по-късно е направил среща и с командването на военновъздушните сили " Изток ". Обсъдена е отбраната на градовете и селата, обектите на сериозната инфраструктура и фронтовите линии от въздуха.

Посещението на президента на бойните линии съответствува с миг на неустановеност точно за ориста на началника на армията военачалник Валерий Залужни - тематиката беляза цялата предходна седмица , откакто западни медии писаха, а и съветското обществено пространство се извърши с мнения за това. , че украинското държавно управление е уведомило Белия дом, че възнамерява да уволни най-високопоставения боен, който управлява войната против съветските окупационни сили. Официален Киев не е излязъл с информация.

Известен като " Железния военачалник " , Залужни е извънредно известен в Украйна и отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски.
 Пред CNN Залужни даде рецепта за успеха над Русия
Пред CNN Залужни даде рецепта за успеха над Русия

Дроновете се развиват и употребяват в тази война с стремглави темпове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР