Украинският президент Володимир Зеленски е помолил премиера на Израел Нафтали

...
Украинският президент Володимир Зеленски е помолил премиера на Израел Нафтали
Коментари Харесай

Израелският премиер съобщи, че Володимир Зеленски го е помолил да разговаря с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски е помолил премиера на Израел Нафтали Бенет да се срещне с съветския президент Владимир Путин, сподели самият Бенет в изявление за журналистката от американската телевизия Си Ен Ен Кристиан Аманпур.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4489
Перспективите за скорошно привършване на войната на Русия против Украйна не са положителни, призна Бенет, добавяйки, че Израел е подготвен да възобнови сериозните посреднически старания по отношение на настояването на Зеленски, осведоми в. " Джерусалем пост ".

Бенет отбрани своята позиция и позицията на държавното управление си във връзка с Русия, заявявайки, че Израел е " осъждал съветската експанзия неведнъж " и е дал своя вот за отстраняването на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, в отговор на въпроса на Аманпур дали Израел е заел задоволително твърда позиция против режима на Путин.

Бенет посочи помощ, оказвана от Израел на Украйна във боен и филантропичен аспект, в това число полевата болница, основана в Западна Украйна. Премиерът обаче призна, че " с цел да посредничи ", би трябвало да продължи да поддържа контакт с Путин.

В изявлението израелският министър председател отговори на въпроси на Аманпур за наличието на израелски бойци на Храмовия рид в Стария град на Ерусалим, като означи, че е належащо Израел да " обезпечи цялостна независимост на поклонение на всички в Ерусалим, в това число на мюсюлманите ".

Междувременно стана известно, че Москва към момента чака отговор от Киев, откакто е предала на Украйна документ по отношение на мирните договаряния с украинската страна, осведоми представителят на Кремъл Дмитрий Песков, заяви Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че не е виждал този документ, нито е чувал за него, добавя Българска телеграфна агенция.

Руско-украинските договаряния не престават, добави Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР