Украинският президент Володимир Зеленски е оцелял при най-малко три опита

...
Украинският президент Володимир Зеленски е оцелял при най-малко три опита
Коментари Харесай

Зеленски е оцелял при три опита за покушение за седмица

Украинският президент Володимир Зеленски е оживял при минимум три опита за нападение против себе си от началото на съветската инвазия в страната. Това се показва в нов отчет, оповестява в. " Таймс ъф Лондон ".

Заговорите за ликвидиране са били осуетени, откакто руснаци, неподкрепящи войната, са предизвестили украинските управляващи за две обособени групи наемници, които са подготвяли офанзивите.

Мога да кажа, че получихме информация от (Руската Федерална работа за сигурност), които не желаят да вземат участие в тази кървава война , съобщи украинският секретар по националната сигурност и защита пред локалните малките екрани.

Зад два от опитите стои подкрепяната от Кремъл военна група " Вагнер ". В случай че покушенията са се били оказали сполучливи, Москва е можела да отхвърли директното си присъединяване в заговора за убийството.
 Съединени американски щати: Зеленски остава основна цел за съветската експанзия
Съединени американски щати: Зеленски остава основна цел за съветската експанзия

Според Блинкън, Путин се пробва да смъкна властта в Киев

" Те щяха да отидат там с задача с доста висок профил - нещо, което руснаците биха желали да могат да отрекат - отстраняването на държавен глава е голяма задача ", съобщи дипломатически източник пред вестника. " По отношение на въздействието върху съветската суверенна политика, това би било може би най-съществената им задача до момента. Това би оказало голямо въздействие върху войната " , добави той.

В Киев към момента се намират над 400 членове на групата " Вагнер ", откакто те проникнаха в Украйна със лист за убийството на 24 чиновници, чиято гибел би провокирала безпорядък в украинското държавно управление, настояват източници пред " Таймс ".
 Кремъл към момента счита Зеленски за законен президент на Украйна
Кремъл към момента счита Зеленски за законен президент на Украйна

Той можел да даде заповед за оставяне на оръжието, с цел да няма жертви

44-годишният Зеленски е избегнал опит за нападение и в събота в покрайнините на Киев, когато група чеченски наемници са били отстранени, преди да съумеят да стигнат до украинския водач.

В началото на спора предходната седмица от Киев, само че той отхвърли.

" Битката е тук. Имам потребност от муниции, не от транспорт " , отсече тогава той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР