Украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан и в българския

...
Украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан и в българския
Коментари Харесай

В парламента: да чуем Зеленски, за да реши всеки депутат каква помощ да изпратим на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан и в българския парламент " за сформирането на мнение у всеки един депутат по отношение на въпроса каква помощ следва да даде българската страна на Украйна, отвън тази, която хиляди доброволци оказват на украинските жители, които към този момент са напуснали региона на спора ".

Така депутатите от " Демократична България " - " зелените " Владислав Панев и Зорница Стратиева, са стимулирали импортираното от тях през днешния ден искане, за което Клуб Z писа, Зеленски да бъде изслушан посредством видеовръзка и в Народното събрание. Украинският президент към този момент приказва пред американския Конгрес, английския парламент, Бундестага, италианския парламент, израелския Кнесет и други, като непроменяемо приканва за военна помощ във войната, която Русия стартира на територията на страната му.

Предложението на Панев и Стратиева е чуването на Зеленски да бъде извършено в някои от идващите открити постоянни съвещания на Народното събрание.

Все още обаче не е ясно по какъв начин ще се посрещне настояването от страна на левицата, защото в случай че предлагането бъде утвърдено, българските депутати може и да не чуят доста ласкави неща за позицията на София по отношение на войната. От Демократична България към момента сондират мненията вътре в обединението.

Причината е, че към този момент България се държи като страна, която съблюдава " неутралитет ". Отказва да изпрати друга помощ на Украйна, с изключение на филантропичната такава. Вчера президентът Румен Радев прикани държавното управление да изпрати бронежилетки и каски - само че не за сражаващите се против съветската инвазия украинци, а за отбрана на цивилното население. Което даже и да бъде възприето от кабинета, отново не съставлява по този начин желаната от Украйна военна помощ.

Притеснения има и по отношение на държанието на считаната за проруска партия " Възраждане " по време на чуването. Което държание не е мъчно да се предвижда.

За да се стигне до сходно решение обаче, то първо би трябвало да мине в комисии.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР