Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за обширната им

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за обширната им
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп на фронтовата линия в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за обширната им военна помощ до момента и се обърна непосредствено за поддръжка и към някогашния президент Доналд Тръмп по време на речта си през днешния ден на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи ДПА.

Зеленски не засегна директно актуалната обсада на по-нататъшната помощ за Украйна от страна на американските републикански политици в Конгреса, макар че възнамерява да се срещне с водачите на Конгреса по време на срещата в Мюнхен.

Зеленски категорично предложения Тръмп - който нееднократно е изразявал песимизъм по отношение на по-нататъшната поддръжка на Съединени американски щати за Украйна - да посети страната му и да се запознае с нейната борба против съветската инвазия.

" Ако господин Тръмп желае да пристигна, аз съм подготвен даже да отида с него на фронтовата линия. Трябва да покажем на хората, които вземат решения, какво значи това. Истинска война - не в Instagram, същинска война ", сподели Зеленски.

Зеленски също по този начин съобщи, че всички други американски политици също са добре пристигнали.

" Аз го поканвам обществено, само че това зависи от неговите стремежи, несъмнено. Ние сме подготвени ", сподели Зеленски за поканата си към Тръмп.

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че неналичието на достъп на страната му до оръжия ускорява позициите на съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" За страдание, поддържането на Украйна в неестествен недостиг на оръжия, изключително на артилерия и далекобойни оръжия, разрешава на Путин да се приспособява към актуалната активност на войната " , сподели той в речта си на Мюнхенската конференция по сигурността.

Зеленски направи отпратка към разрушения източен град Авдеевка, откъдето украинските войски се изтеглиха, защото Украйна е изправена пред изострен дефицит на муниции, а военната помощ от Съединени американски щати се бави към този момент месеци от Конгреса.

" Не питайте Украйна по кое време ще завърши войната. Попитайте себе си за какво Путин към момента е в положение да я продължи " , сподели Зеленски.

Украинският президент акцентира: " Ако не действаме в този момент, Путин ще успее да трансформира идващите няколко години в злополука " , съобщи ДПА.

Видеото е архивно: " Зеленски във Вашингтон с искане за нова военна помощ "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР