Украинският президент Володимир Зеленски благодари на крал Чарлз III по

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на крал Чарлз III по
Коментари Харесай

Зеленски към Чарлз III: Днес в Украйна всеки пилот от ВВС е крал

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на крал Чарлз III по време на среща в Бъкингамския замък за поддръжката на страната му за украинските бежанци.

" Благодарен съм на Негово Величество за топлото посрещане и за поддръжката на украинските жители, които са намерили леговище в Обединеното кралство от войната ", съобщи Зеленски в Telegram.

Президентът Зеленски сподели на крал Чарлз, че " през днешния ден в Украйна всеки водач от военновъздушните сили е крал " по време на срещата с монарха в Обединеното кралство, съобщи „ Дейли мейл “.

Президентът съобщи, че срещата с краля е " в действителност специфичен миг " и загатна някогашната военна работа на Чарлз в Кралските военновъздушни сили.

„ Кралят е водач от военновъздушните сили, а в днешна Украйна всеки водач от военновъздушните сили е крал " , сподели Зеленски. Той приключи с думите " Бог да благослови Англия и да живее кралят ".

През май 2022 година Чарлз, тогава принц на Уелс, приказва намерено за " кошмарната обстановка " в Украйна по време на пътешестване до Румъния, с цел да се срещне с бежанци, избягали от войната в родината си.

Украинският президент се среща с краля за първи път.

В предишното Чарлз се е изказвал намерено за съветския президент Владимир Путин и анексирането на украинския полуостров Крим. Той провокира дипломатическа стихия през 2014 година, когато съпостави Путин с Хитлер по време на посещаване в Канада. В непосредствено известие до Чарлз Путин обществено жигосах мненията като " неприемливи " и съобщи, че сходни изявления " не са това, което вършат монарсите ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР