Украинският президент Владимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие

...
Украинският президент Владимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие
Коментари Харесай

Зеленски: Условията за мир са гарантиране териториалната цялост и суверенитета на Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски съобщи във видеообръщение, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

" В противоположен случай украинският народ няма да одобри никакво съглашение ", акцентира Зеленски, представен от БГНЕС.

Във видеообръщението си той споделя, че въоръжените сили на Украйна отблъскват настъплението на съветските войски в Донбас, покрай Харков и Киев.

" Нашите храбри войски нанасят смъртоносни удари на окупаторите и по този метод ясно изясняват на съветската страна, че е належащо да се договаря допустимо най-скоро.

16 000 окупатори към този момент са унищожени в Украйна. За какво? За какво са умрели? Какво им дава тя? Разговорът би трябвало да е сериозен. Суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъдат възобновени ", прибавя украинският президент.

Припомняме, че от Русия към този момент оповестиха, че са постигнали задачите си за първата фаза на войната. Това стана в случай, че съветската войска още не е построила сигурен сухопътен коридор-връзка сред Крим и Донбас.

Зеленски акцентира, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и че изискванията на договарянията с Русия би трябвало да бъдат обективни и украинският народ няма да одобри други.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР