Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че иска нови лица в

...
Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че иска нови лица в
Коментари Харесай

Украинският президент не планира коалиция с никого от старата власт

Украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че желае нови лица в идната парламентарна коалиция. В неделя в страната се организират парламентарни избори и се чака точно партията на Зеленски да завоюва вота.

" Искам да има единствено нови лица. Не си представяме коалиция с никого от остарялата власт ", съобщи президентът, откакто гласоподава на изключителните парламентарни избори, добавяйки, че се надява на " почтен и обективен резултат от изборите ".

" Хората ще покажат отношението си към партията ", акцентира той, визирайки политическа мощ, към която " има положително отношение ", само че не може да назова поименно в изборния ден, тъй като това би противоречало на закона.

Един от първите законопроекти, които Зеленски възнамерява да предложи на новия парламент, ще бъде законът за лишаване на депутатски имунитет. " Длъжни сме най-сетне да премахнем неприкосновеността ", акцентира той.

Зеленски съобщи още, че сега се организират съвещания за кандидатурата на новия министър председател. " Ще ви кажа почтено, това може да не се хареса на някои. Смятам, че този човек би трябвало да бъде професионален икономист. Искам да бъде самостоятелен човек ", добави украинският водач.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР