Украинският президент Владимир Зеленски смята, че руското влияние е проникнало

...
Украинският президент Владимир Зеленски смята, че руското влияние е проникнало
Коментари Харесай

Зеленски обвини американските медии в проруска позиция

Украинският президент Владимир Зеленски счита, че съветското въздействие е проникнало в американската политическа система и медиите. Той приказва за това в интервю за Politico. 

Ден преди този момент двама членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати, които поддържат помощта за Украйна, Майк Търнър и Майк Маккол, споделиха, че съветската агитация има въздействие върху някои членове на Конгреса. Коментирайки това, Зеленски сподели, че законодателите омаловажават този проблем.

„ Те (Руската федерация. – Ред.б.) имат лични лобита на всички места: в Съединени американски щати, в страните от Европейски Съюз, във Англия, в Латинска Америка, в Африка “, сподели Зеленски. Според него Москва е съумяла да деформира световното „ осведомително поле “, заради което американските медии „ на процедура правят работата на Русия “.

„ Това не са съветски жители или имигранти от Русия, не. Това са представители на избрани медийни групи, жители на Съединени американски щати. Те са тези, които се появяват в медиите с подобаващи послания, от време на време доста проруски “, акцентира Зеленски.

В същото време Владимир Зеленски призна, че чака нов транш от американската военна помощ: на въпрос дали е оптимист за тази вероятност, президентът отговори утвърдително.

Зеленски коментира и неотдавнашното предложение на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се откажат от заграбените от Русия територии на Украйна, с цел да се постави завършек на войната. Зеленски назова сходна концепция „ примитивна “ и добави, че всяка договорка, при която украинска земя ще бъде дадена на Владимир Путин, ще бъде пътят към нови съветски завоевателни войни в близко бъдеще. Зеленски акцентира, че контрактуваният мир не би трябвало да оставя на Кремъл „ никаква опция да осъществя проектите си “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР