Украинският президент Владимир Зеленски призова американските законодатели да направят повече,

...
Украинският президент Владимир Зеленски призова американските законодатели да направят повече,
Коментари Харесай

Зеленски към САЩ: Русия превърна небето на Украйна в източник на смърт за хиляди. Затворете го!

Украинският президент Владимир Зеленски прикани американските законодатели да създадат повече, с цел да защитят неговата страна от нашествието на Русия. Това стана по време на чуване пред американския конгрес, на което Зеленски прикани Байдън да стане международен “лидер на мира”, съобщи " Ройтерс ".

“Русия трансформира украинското небе в източник на гибел за хиляди хора”, сподели Зеленски по видеовръзка преди да покаже видеографика на гибелта и разрушенията в страната му и завърши с зов - затворете небето над Украйна”.

Зеленски продължи да упорства за налагане на зона, неразрешена за полети над Украйна. Той настоя и за още стопански наказания за Русия.

Украйна е изправена пред гнет, които Европа не е преживявала след Втората международна война и ориста на нацията се взема решение, сподели Зеленски посредством преводач.

“Много ли е това, за което упорствам - да създадете неразрешена за полети зона над Украйна, която да избавя хора? Твърде доста ли е това? ", попита Знеполски, акцентирайки, че Киев се нападна всеки ден, само че “не се отказва”.

Зеленски приключи с непосредствено послание към президента на Съединени американски щати на британски.

“Искам да бъдеш водач на света. Да бъдеш водач на света значи да бъдеш водач на мира”, сподели той.

Украинският президент бе приветстван преди и след края на речта му. Той се базира и на американската история, като помоли законодателите да си спомнят японската бомбардировка през 1941 година над Пърл Харбър на Хавайските острови, офанзивите на Ал Кайда против Съединените щати през 2001 година

" Страната ни претърпява същото всеки ден ", сподели Зеленски.

Байдън и НАТО към този момент се опълчиха на основаването на зона, неразрешена за полети. Белият дом не поддържа предложение за подкрепяне на прехвърлянето на съветски военни самолети МиГ в Украйна, макар че тази концепция има известна поддръжка в Конгреса.

Междувременно по-късно стана ясно, че Съединени американски щати ще дават на Украйна спомагателна помощ в областта на сигурността за 800 млн. $ за битка с съветското настъпление , съобщи Ройтерс.

Байдън съобщи, че новата помощ включва 800 противовъздушни системи " Стингър ", 100 гранатомета, 20 милиона боеприпаса за стрелково оръжие, гранатомети и минохвъргачки, както и неизяснен брой безпилотни самолети.

" Ще дадем на Украйна оръжия, с цел да се бори и пази през всички сложни дни, които ѝ предстоят ", сподели Байдън, представен от Асошиейтед прес.

Байдън приказва часове откакто украинският президент Володимир Зеленски насочи зов посредством видеовръзка към членовете на Конгреса на Съединени американски щати да окажат по-голяма помощ на неговата страна.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР