Украинският президент Владимир Зеленски обяви във видеообръщение, че максимално откровено

...
Украинският президент Владимир Зеленски обяви във видеообръщение, че максимално откровено
Коментари Харесай

Зеленски: Поговорих с Орбан. Максимално откровено

Украинският президент Владимир Зеленски разгласи във видеообръщение, че " оптимално искрено " е провел диалог с унгарския министър председател Виктор Орбан.

Zelensky and Orban having an animated chat on the sidelines in Argentina a week before the European Council is to decide on opening accession negotiations with Ukraine, which the Hungarian PM has been against. 

— Christopher Miller (@ChristopherJM)

Беседата се реализира по време на инаугурацията (церемонията по встъпване в служба - б.р.) на аржентинския президент Хавиер Милей.

" В коридорите на встъпването в служба разговарях с министър-председателя на Унгария (Виктор) Орбан. Максимално искрено. По нашите европейски каузи ", разгласи украинският държавен глава.

Унгарският министър председател е в клуба на " неутралните " държавни водачи на Европа, които приканват за неотложен завършек на войната сред Русия и Украйна. Това дефакто би могло да се случи единствено откакто Киев се откаже от свои територии.

Има още една причина Зеленски да недолюбва Орбан - унгарският министър-председател обяви, че е срещу стартирането на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз и дефинира кандидатката като " една от най-корумпираните страни в света ".

Темата за присъединението ще бъде обсъждана на срещата на Европейския съвет, която ще се организира на 14 и 15 декември.
Най-малко четирима пострадаха при съветска въздушна офанзива против Киев
Най-малко четирима души са потърпевши при съветска въздушна офанзива против украинската столица Киев тази нощ, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Кметът Виталий Кличко написа в " Телеграм ", че по последни данни четирима души са потърпевши в Дарницки регион в югоизточната част на града. 

Украинските въоръжени сили обявиха, че са свалили всички осем балистични ракети, изстреляни от Русия по Киев тази нощ, предаде Укринформ.

Те също така са унищожили 18-те дрона " Шахед ", ориентирани към Южна Украйна. Повечето от безпилотните летателни апарати са били свалени над Николаевска област, се споделя в известието.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР