Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че страната му иска да

...
Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че страната му иска да
Коментари Харесай

Зеленски покани доброволци от чужбина и отказа на Русия среща в Беларус

Украинският президент Владимир Зеленски разгласи, че страната му желае да сътвори " интернационалните " сили с доброволци от чужбина.

„ Това ще бъде решаваща проява на вашата поддръжка за нашата страна “, сподели Зеленски в изказване.

Същевременно Кремъл разгласи, че съветска делегация е в Беларус за договаряния с Украйна. Според организация ТАСС, представителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков е споделил, че " според постигнатото съглашение " в град Гомел са пристигнали представители на министерството на външните работи, министерството на защитата и президентската администрация. „ Готови сме да стартираме тези договаряния в Гомел “, сподели Песков.

Украинският президент Владимир Зеленски обаче отхвърли предлагането с аргумента, че договарянията в Минск биха били възможни, в случай че Русия не беше атакувала Украйна от територията на Беларус.

Зеленски обаче остави отворена вратата за договаряния, само че на други места:

„ Разбира се, че желаеме мир, желаеме да се срещнем, желаеме войната да завърши. Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние сме ги предложили на руснаците.

„ Всеки различен град също би ни подхождал – в страна, от чиято територия не се изстрелват ракети по нас. Това е единственият метод договарянията да бъдат почтени и в действителност да сложат завършек на войната. “
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР