Украинският президент Владимир Зеленски обвини своя предшественик Петро Порошенко в

...
Украинският президент Владимир Зеленски обвини своя предшественик Петро Порошенко в
Коментари Харесай

Зеленски обвини Порошенко, че готви нов Майдан

Украинският президент Владимир Зеленски упрекна своя предходник Петро Порошенко в опит да оглави нов Майдан. Това съобщи Зеленски на конференция, оповестяват " Страна.ua " и Лента.ру.
" Грешката на Порошенко е в това, че той мисли, че е подготвен да бъде водач на различен Майдан ", съобщи Зеленски.
По мнението му, Порошенко " на физиологическо равнище " не помни, че той към този момент не е президент и не желае да повярва в това.
" Но казусът е в това, че той леко подстрекава хората. Ето той ходил, разхождал се и ненадейно пристигнал на Майдана ", съобщи Зеленски.
Украинският президент съобщи, че не се бои от нов Майдан. " Във всеки миг, в случай че обществото не желае да бъда президент, няма да има кръвопролития. Но хората тогава тъкмо няма да изберат прекъсване на войната от меню, което е на продажба на политическия пазар ", съобщи Зеленски.
Днес, 10 октомври, Владимир Зеленски даде първата си няколко часова конференция. Журналистите се позволяват до президента на няколко групи.
Припомняме, на 6 октомври 10 хиляди души проведоха акция на площад " Независимост " в Киев.
Акцията бе против подписването от Украйна на " формулата Щайнмайер " за контролиране на спора в Донбас. Те считат, че " формулата " е капитулация за Киев. На площада пристигна и Порошенко със своята брачна половинка. Бившият президент съобщи, че " формулата Щайнмайер " е написана в Кремъл.
" Формула Щайнмайер " бе препоръчана от настоящия президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер се дефинира от механизма за установяване на необикновен статус на Донбас, допустима прошка и избори на териториите, които не са следени от Киев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР