Украинският президент Владимир Зеленски обвини своя предшественик Петро Порошенко в

Украинският президент Владимир Зеленски обвини своя предшественик Петро Порошенко в ...

Зеленски обвини Порошенко, че готви нов Майдан.

Украинският президент Владимир Зеленски обвини своя предшественик Петро Порошенко в опит да оглави нов Майдан. Това заяви Зеленски на пресконференция, съобщават "Страна.ua" и Лента.ру.
"Грешката на Порошенко е в това, че той мисли, че е готов да бъде лидер на друг Майдан", заяви Зеленски.
По мнението му, Порошенко "на физиологическо ниво" забравя, че той вече не е президент и не иска да повярва в това.
"Но проблемът е в това, че той леко подстрекава хората. Ето той ходил, разхождал се и внезапно дошъл на Майдана", заяви Зеленски.
Украинският президент заяви, че не се бои от нов Майдан. "Във всеки момент, ако обществото не иска да бъда президент, няма да има кръвопролития. Но хората тогава точно няма да изберат спиране на войната от меню, което е на продажба на политическия пазар", заяви Зеленски.
Днес, 10 октомври, Владимир Зеленски даде първата си няколко часова конференция. Журналистите се допускат до президента на няколко групи.
Припомняме, на 6 октомври 10 хил. души организираха акция на площад "Независимост" в Киев.
Акцията бе срещу подписването от Украйна на "формулата Щайнмайер" за регулиране на конфликта в Донбас. Те смятат, че "формулата" е капитулация за Киев. На площада дойде и Порошенко със своята съпруга. Бившият президент заяви, че "формулата Щайнмайер" е написана в Кремъл.
"Формула Щайнмайер" бе предложена от сегашния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер се определя от механизма за определяне на особен статус на Донбас, възможна амнистия и избори на териториите, които не са контролирани от Киев.

Източник: actualno.com