Украинският президент Владимир Зеленски не изключва, че Вашингтон може целенасочено

...
Украинският президент Владимир Зеленски не изключва, че Вашингтон може целенасочено
Коментари Харесай

Зеленски заподозря САЩ в преувеличаване на заплахата от руска „инвазия“ в Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски не изключва, че Вашингтон може целеустремено да преувеличи опасността от „ съветска инвазия “, оповестяват медиите.

Politico отбелязва, че през ноември Зеленски „ би алармата толкоз мощно, че на никое място не е по-силно “, в този момент той убеждава американския президент Джо Байдън, че „ борбата с Русия не е толкоз ужасна “. Близките му приписват „ смяната на мнението “ на „ възходящото неспокойствие от администрацията на Байдън “. В Киев, както и „ някои “ публични лица в Европа, считат, че Съединени американски щати „ прибързано и голословно са разрешили на дипломати да изоставен Украйна “. Това, съгласно Politico, " уплаши локалните поданици, както и финансовите пазари ", " за Киев цената на заема се е нараснала ", оповестява ТАСС.

Източникът също по този начин приказва за опасенията на Зеленски, че Съединените щати биха могли „ изключително да преувеличат опасността от съветския президент Владимир Путин, защото това ще даде политическо пространство за подписване на съглашения с Кремъл, да вземем за пример, такива, които ще засилят контрола на Москва над Донбас “. Администрацията на Байдън от дълго време отхвърляше да се обмисля нещо сходно.

CNN, базирайки се на източници, оповестява, че " напрежението се покачва " сред Съединени американски щати и Украйна. Някои публични лица във Вашингтон считат, че Киев е " без особена признателност " за поддръжката, предоставена от Съединените щати. Един от представителите на американските управляващи сподели: „ Имаме въпроси: за какво стартирате свада със Съединени американски щати? Защо изтичате и изкривявате информация, в случай че Съединени американски щати са съвсем единственият ви същински другар? И за какво искаш още оръжия, когато казваш, че опасността не се е трансформирала? " - оповестява РИА Новости.

Припомняме, че CNN, базирайки се на почитан украински чиновник, съобщи, че телефонният диалог сред президентите на Съединени американски щати и Украйна " не е минал доста добре ", основно заради различия по отношение на " равнището на опасност " от съветската офанзива. Байдън предизвести, че нашествието ще стартира през февруари. Зеленски сподели, че има опасност от Русия, само че тя не е толкоз недвусмислена и няма сигурност, че офанзивата даже ще се случи. В същото време в кабинета на президента на Украйна беше изработен опит да се опровергаят данните на CNN.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР