Украинският президент Владимир Зеленски каза днес, че няколко руски бизнесмени

...
Украинският президент Владимир Зеленски каза днес, че няколко руски бизнесмени
Коментари Харесай

Зеленски: Няколко руски бизнесмени предложиха помощ на Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски сподели през днешния ден, че няколко съветски предприемачи са предложили да дарят пари в помощ на Украйна, в това число за подкрепяне на армията й, съобщи Франс прес.

Във изявление посредством видеоконферентна връзка за няколко съветски медии, Зеленски сподели, че е получил "сигнали " от няколко съветски предприемачи, измежду които и милиардера Роман Абрамович - доближен на съветския президент Владимир Путин, станал обект на европейски и английски наказания.

"Имахме сигнали от него и още няколко предприемачи, предлагащи: "Можем да помогнем по един или различен метод, можем да създадем нещо. Някои споделиха, че са подготвени да оказват помощ за възобновяване на страната след войната. "Готови сме да прехвърлим бизнеса си в Украйна, живеем в Англия или някъде в Швейцария, желаеме това. Но по какъв начин да се направи по този начин, че да не попадаме в листата със наказания? ", описа Зеленски.

"Някои хора не желаят да оповестят името си и споделят, че желаят да оказват помощ на нашата войска, при все това са жители на Руската Федерация “, означи украинският президент.

Зеленски увери, че каквито и да са предприемачите, подготвени да дарят пари в поддръжка на украинската войска, Украйна е подготвена да "гарантира тяхната сигурност, да им обезпечи работа и да даде опция на бизнеса им да се развива ".

"Говоря съответно за глобите в нашата страна. Можем да го обсъдим, можем да обсъдим промяната на поданството на тези хора ", изясни той и акцентира, че не е "задължително това да се прави обществено ".

Според броя на в. "Уолстрийт джърнъл " от сряда Зеленски бил помолил американския президент Джо Байдън да не глоби Роман Абрамович, защото той би могъл да играе роля в мирните договаряния сред Украйна и Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР