Украинският президент Владимир Зеленски иска да се срещне с руския

...
Украинският президент Владимир Зеленски иска да се срещне с руския
Коментари Харесай

Лавров саркастичен: Зеленски иска да се види с Путин само заради срещата

" Украинският президент Владимир Зеленски желае да се срещне с съветския водач Владимир Путин единствено поради самата среща ". Това съобщи в Анкара съветският външен министър Сергей Лавров в отговор на журналистически въпрос по отношение на вероятностите за възможна среща сред двамата президенти.

" Първо би трябвало преговорните екипи да възобновят работата си - топката е на страната на украинците към този момент съвсем два месеца ", сподели Лавров, представен от РИА НОВОСТИ.

Първият посланик на Русия изясни, че Москва е предоставила на Киев своя вид на проектоспоразуменията в средата на април и от този момент не е имало никаква реакция на тези оферти. По-рано английският Financial Times съобщи след диалог с украинския президент, че Зеленски е отворен за мирни договаряния с Путин, само че в това време счита, че " успеха би трябвало да бъде реализирана на бойното поле ".

Украйна и Русия преговаряха за разрешаване на обстановката, само че през април разговорът се провали. Москва твърди, че Киев не е дал отговор на предложенията на Москва за план на контракт. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че украинското управление продължава да прави взаимно изключващи се изказвания, заради което е невероятно да се разбере какво в действителност желае Киев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР