Украинският президент Владимир Зеленски и полският президент Анджей Дуда обсъдиха

...
Украинският президент Владимир Зеленски и полският президент Анджей Дуда обсъдиха
Коментари Харесай

Зеленски и Дуда начертаха план срещу Северен поток-2

Украинският президент Владимир Зеленски и полският президент Анджей Дуда разискаха по-нататъшни стъпки за противопоставяне на осъществяването на плана " Северен поток 2 ", заяви пресслужбата на Зеленски в сряда вечерта, представена от

" Президентът на Украйна Владимир Зеленски организира телефонен диалог с президента на Република Полша Анджей Дуда. Лидерите координираха стъпките за по-нататъшно противопоставяне на плана " Северен поток 2 " и се споразумяха да привлекат допустимо най-вече интернационалната общественост. Дуда се съгласи с Владимир Зеленски, че би трябвало да се положат всички старания. с цел да се предотврати построяването на газопровода " Северен поток 2 ", - се споделя в изказване на уеб страницата на президента.

Страните разискаха и актуалната обстановка в Донбас и осъществяването на взаимни инфраструктурни планове. По-конкретно те приказваха за строителството и ремонта на пътища, както и за модернизацията на граничните пунктове.

По случай 30-годишнината от независимостта на Украйна,Зеленски предложения Дуда да посети Киев и да взе участие в срещата на върха на Кримската платформа, прибавят украинските управляващи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР