Украинският президент сменя министъра на отбратата Олексий Резников след корупционния

...
Украинският президент сменя министъра на отбратата Олексий Резников след корупционния
Коментари Харесай

Зеленски сменя министъра на отбраната Олексий Резников

Украинският президент сменя министъра на отбратата Олексий Резников след корупционния скандал в неговото ведомство преди дни.

Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави министерството на защитата, а сегашният министър на защитата Олексий Резников ще бъде изместен на поста министър за стратегическите промишлени браншове. Това заяви почитан украински народен представител, представен от Укринформ, написа Българска телеграфна агенция.

Заместникът на Резников беше заставен да подаде оставка в края на януари, откакто министерството беше упрекнато в сключване на контракти за доставка на храни на цени, които са два до три пъти по-високи от настоящите цени на главните хранителни артикули.

Резников бе назначен на поста през 2021 година и способства за доставките на западни оръжия за украинските сили. Но неговото министерство бе разтърсено от корупционни кавги, означи Франс прес.

" Войната постанова кадрова политика. Времето и събитията изискват подсилване и прегрупиране. Това се случва в този момент и ще се случва в бъдеще. И по този начин: Олексий Резников бива изместен на поста министър за стратегическите промишлени браншове, с цел да ускори военно-промишленото съдействие... Генерал-майор Кирило Буданов ще оглави министерството на защитата, което е безусловно разумно във военно време ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ръководещата партия " Слуга на народа " Давид Арахамия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР