Украинският президент развъждал масова корупцияСпоред него Киев трябва да се

...
Украинският президент развъждал масова корупцияСпоред него Киев трябва да се
Коментари Харесай

Арестович: Зеленски е изоставен от Запада

Украинският президент развъждал всеобща корупция
Според него Киев би трябвало да се откаже от изгубените територии

Диктаторите свършвали еднообразно

Володимир Зеленски е зарязан от всички деспот, който броди в дъното на бункера в отвращение да се изправи пред действителността и истерично крещи за незабавна победа, която не е в положение да реализира. Това написа в обществените мрежи някогашният му консултант Алексей Арестович във връзка скорошна публикация за Зеленски в английското списание “Тайм ”.

“Отначало някой се държи като деспот и вместо да следва естествения път на ускорено развиване, избира стагнацията. След това някой развъжда всеобща корупция. След това някой развъжда ненавист към всяко мнение, друго от неговото. Година и половина по-късно идва есента както в връзките със Запада, по този начин и със личния народ ”, написа Арестович.

Според него публикацията демонстрира един властнически вид, чието обграждане се опасява да му каже истината. “Не, това не е пряк паралел с Хитлер. Не става дума за паралели, става дума за модели ”, споделя Арестович и акцентира, че “всички диктатори, откъснали се от действителността (в името на своите фантазии), свършват еднообразно ”.

Тази публикация осъжда Зеленски на самотност и на съд от историята - самотност, за която няма кого да порицае, с изключение на себе си, прибавя още Арестович, станал прочут с ежедневните си брифинги в хода на войната. Той подаде оставка откакто през януари позволи, че съветска ракета може да е попаднала в жилище в Днипро след събаряне от украинското Противовъздушна отбрана. Арестович от дълго време е декларирал апетитите си за президентския пост, а в предизборната му стратегия се планува Украйна да се откаже от земите, завзети от Русия, в случай че бъде призната в НАТО.

В цитирната от него публикация на “Тайм ” се споделя, че след двайсет месеца във войната към една пета от украинската територия остава под съветска окупация. Десетки хиляди бойци са убити, а Зеленски усещал по време на пътуванията си, че световният интерес към войната е измършавял. Както и равнището на интернационалната поддръжка за украинската идея.

“Най-страшното е, че част от света привикна с войната в Украйна. Изтощението от войната минава на всички места като вълна. Виждаш го в Съединени американски щати, в Европа. Вече никой не има вяра в нашата победа, с изключение на мен самия ”, разяснява Зеленски пред изданието.

“Тайм ” обръща внимание, че публичната поддръжка за помощта за Украйна спада от месеци в Съединените щати, а визитата на Зеленски не е направило нищо, с цел да я съживи. Около 41% от американците желаят Конгресът да даде още оръжие на Киев, което е спад от 65-те % през юни. Тогава Украйна стартира огромна контраатака, която напредваше с непосилен темп и с големи загуби, правейки все по-трудно за Зеленски да убеди сътрудниците, че успеха е зад ъгъла. С експлоадирането на войната в Израел даже единствено задържането на международното внимание върху Украйна се трансформира в доста огромно предизвикателство, показва създателят на публикацията Саймън Шустер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР