Украинският президент приветства решението на ЕС да не удължава забраната

...
Украинският президент приветства решението на ЕС да не удължава забраната
Коментари Харесай

Зеленски недоволен от страните, удължили забраната за украинското зърно

Украинският президент приветства решението на Европейски Съюз да не удължава възбраната за импорт на зърно от Украйна, като го дефинира като образец за същинско единение и доверие.

“Разговарях по телефона с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Ограничителните ограничения против нашия експорт на селскостопанска продукция бяха анулирани от Европейски Съюз. Важно е европейското единение да работи на двустранно ниво – със съседите, които поддържат Украйна по време на войната. Но в случай че решенията на съседите не са в този дух на единение и доверие, Украйна ще отговори по цивилизован метод. Проведох среща с държавни чиновници и президентската канцелария по отношение на по-нататъшните тактики за отбрана на нашите съглашения за свободна търговия с Европейски Съюз ”, сподели Зеленски.

В петък, когато изтече крайният период на възбраната за импорт на украинско зърно в Европейски Съюз, Комисията разгласи, че ограничаващите ограничения отпадат, само че Полша, Унгария и Словакия оповестиха, че ще наложат едностранни забрани върху украинския експорт.

Междувременно Съединени американски щати потвърдиха публично за срещата на Зеленски с президента Джо Байдън идващия четвъртък.

 
Президентът Байдън ще одобри президента Зеленски в Белия дом в четвъртък. Това ще бъде тяхната трета среща. Тя идва в сериозен миг, когато Русия обезверено търси помощ от страни като Северна Корея за своята брутална война в Украйна.
Джейк Съливан – консултант по националната сигурност на Белия дом 

Зеленски ще посети и американския Конгрес, в който се разисква нов пакет от военна помощ за Украйна за 24 милиарда $. Очаква се диалозите в Капитолия да дадат подтик на приемането на този пакет, означават американски медии.

Президентът на Украйна ще участва и на Общото заседание на Организация на обединените нации, което стартира идната седмица в Ню Йорк.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР